Logo Logo
Palatul Culturii din Iași

Un Iași pentru viitor - consultare online interactivă privind percepția comunității asupra direcțiilor de dezvoltare a orașului, lansată de compania IULIUS.


Dezvoltarea urbană este un demers participativ, de implicare și responsabilitate civică, ce își are soluțiile în viața de zi cu zi. Iașul, un oraș într-o continuă evoluție la nivel economic, social, turistic și cultural, își scrie povestea prin fiecare locuitor al său. Ieșenii sunt cei care îi cunosc cel mai bine calitățile, valorile, aspectele de îmbunătățit, aspirațiile și viziunea pentru viitor. De aceea, IULIUS a lansat prima consultare online interactivă privind orașul de astăzi și direcțiile de urmat pentru orașul de mâine, astfel încât proiectele viitoare de dezvoltare să fie cât mai adaptate comunității. Spune-ți părerea și experiența pe www.iasipentruviitor.ro!


Orașul evoluează și crește împreună cu oamenii care îl locuiesc. Ei sunt cei care îi dau viață, forță, îl fac atractiv și îi imprimă direcția de dezvoltare. De aceea, compania IULIUS a inițiat un studiu privind percepția locuitorilor asupra Iașului de astăzi și a viziunii despre orașul de mâine, ale cărui principale concluzii vor constitui un suport de informare accesibil public. Platforma Un Iași Pentru Viitor este una interactivă și transparentă, rezultatele cheie actualizându-se în timp real cu răspunsurile primite. Totodată, este un instrument de analiză a perspectivei comunității asupra orașului pe care îl vor putea consulta toți cei care au completat studiul.


„Ne dorim ca investițiile propuse de grupul IULIUS pentru dezvoltarea Iașului să fie în direcția pe care comunitatea și-o dorește. Prin inițiativa lansată, continuăm demersurile prin care aflăm ce așteptări au locuitorii de la orașul lor și, totodată, îi implicăm în construirea unui viitor durabil, sustenabil și incluziv. Grupul IULIUS a investit sute de milioane de euro în țară, însă rămâne o companie ieșeană, care își dorește să continue să investească acasă, alături de comunitate. Orașele viitorului se clădesc pe nevoile și experiențele tuturor locuitorilor săi, motiv pentru care invităm cât mai mulți ieșeni să participe la acest studiu consultativ”, a spus Raluca Munteanu, Director de Dezvoltare IULIUS.


Consultarea Un Iași Pentru Viitor își propune să ofere tuturor factorilor de implicare în dezvoltarea urbană, publici, privați și civici, un instrument de cunoaștere a imaginii pe care ieșenii o au în prezent asupra orașului lor, dar și a direcției pe care o așteaptă pentru viitor. Prin intermediul studiului, locuitorii își pot exprima opinia despre ce apreciază și ce îi nemulțumește cu privire la inițiativele existente de dezvoltare și reconfigurare urbană, să identifice soluții și să traseze direcțiile strategice pentru a face din Iași o destinație în care îți dorești să trăiești. La finalul completării studiului, ieșenii care s-au implicat vor primi un link către platforma cu principalele concluzii, actualizate în timp real.


Implică-te pentru Iași! Spune-ți părerea.