Logo Logo

Zaha Hadid Architects, biroul care a creat unele din cele mai ambițioase repere arhitecturale din marile orașe ale lumii, proiectează pentru o nouă dezvoltare în centrul Iașului, în cadrul concursului internațional de arhitectură cu invitați, desfășurat de compania IULIUS.


Înainte de prezentarea la Iași a soluției, arhitecții biroului ne transmit impresii despre oraș și sit, dar vorbesc și despre provocarea de a lucra pentru prima dată într-un concurs din România. „Când am fost invitați la acest concurs, compania noastră a rezonat profund cu ideea unui proiect care reunește patrimoniul și inovația” - spune Gianluca Racana, Director Zaha Hadid Architects.


Proiectele propuse de toate cele patru birouri din topurile mondiale de arhitectură, participante la concurs, vor fi expuse publicului larg, în perioada 30 iunie – 14 iulie 2022, la Palatul Culturii din Iași.


Cei interesați vor putea asista și la prezentarea viziunii arhitecților participanți despre noua dezvoltare, dar și despre orașele viitorului, în cadrul conferinței „Cities of the Future”, organizată în parteneriat cu Share Architects, pe 30 iunie, tot la Palatul Culturii.