Logo Logo

Biroul Foster+Partners este renumit în întreaga lume pentru clădirile sale moderne cu design sofisticat și a devenit o emblemă pentru arhitectura high-tech. Acum, echipa proiectează pentru o nouă dezvoltare în centrul Iașului, în cadrul concursului internațional de arhitectură cu invitați, desfășurat de compania IULIUS.

Înainte de prezentarea la Iași a soluției, arhitecții biroului ne-au vorbit despre responsabilitatea pe care o simt față de acest proiect și despre importanța punerii în valoare a terenului respectiv - „Ne motivează ideea ca lumea să treacă pe acolo fără să se întrebe neapărat cine e arhitectul, dar să se simtă atât de bine în locul respectiv, în spațiile publice pe care le organizăm, încât clădirea să fie doar un decor al vieții acestora” - spun arhitecții români Maximilian și Daniel Zielinski, Senior Partners Foster.


Proiectele propuse de toate cele patru birouri din topurile mondiale de arhitectură, participante la concurs, vor fi expuse publicului larg, în perioada 30 iunie - 14 iulie 2022, la Palatul Culturii din Iași.

Cei interesați vor putea asista și la prezentarea viziunii arhitecților participanți despre noua dezvoltare, dar și despre orașele viitorului, în cadrul conferinței „Cities of the Future”, organizată în parteneriat cu Share Architects, pe 30 iunie, tot la Palatul Culturii.