Articol Igloo
Ben van Berkel, cofondator și arhitect principal al UNStudio: „Este important ca orice clădire, indiferent de dimensiunea ei, să ofere o experiență centrată pe om și la scară umană, sănătatea fizică, psihologică și socială este primordială”
Soluția UNStudio „Punte peste timp, punte peste comunități” a fost desemnată câștigătoare în concursul internațional de arhitectură organizat de compania IULIUS, la Iași, iar juriul a apreciat-o ca fiind „răspunsul cel mai complet și echilibrat la întregul set de criterii din tema concursului”.
Articol Pressone
Tot ce trebuie să știi despre clădirea care va remodela centrul istoric al Iașului
„Modelăm clădirile pe care le construim, iar apoi clădirile ne modelează pe noi”, spunea Winston Churchill, despre influența pe care arhitectura o are în viețile noastre.
Articol Igloo
Raluca Munteanu – Director de Dezvoltare IULIUS: „Ne-am dorit să realizăm un ansamblu pe care ieșenii să îl valideze și de care să se atașeze, condiții pe care le considerăm esențiale pentru integrarea și longevitatea unei construcții”
Concursul internațional de arhitectură demarat de companie IULIUS, „Un Iași pentru viitor”, este, până în prezent, unic în ceea privește impactul arhitectural, urbanistic și civic în România, ținând seama de zona de dezvoltare aleasă – Sf. Andrei-Piața Palatului – extrem de bogată în monumente-reper, dar și de prezența a patru dintre cele mai importante birouri de arhitectură la nivel mondial, invitate în a oferi soluții inteligente și sustenabile pentru oraș.
Articol Igloo
Interviu cu dr. arh. Șerban Țigănaș, președinte al juriului concursului internațional de arhitectură „Un Iași pentru viitor”
Concursul internațional de arhitectură organizat de compania IULIUS, la Iași, este unic în peisajul românesc prin anvergură și importanță.
Articol Igloo
„H(IS)tory 2.0”, soluția biroului Foster + Partners propusă în concursul internațional de arhitectură de la Iași
Soluția Foster + Partners în cadrul concursului internațional organizat de compania IULIUS, la Iași, și-a propus să aducă un suflu nou într-o zonă istorică a Iașului, mizând pe sustenabilitate și conectivitate extinsă.
Articol Iașul nostru
Cum arată noul proiect rezidențial de pe Sf. Andrei
Bula ieșenilor creativi și preocupați de urbanism a fost stimulată de concursul de arhitectură organizat de IULIUS pentru un proiect mixed-use, rezidențial și public, care va fi construit pe strada Sf. Andrei, cu deschidere către piața Palatului Culturii.
Articol Igloo
„Între Patrimoniu și Inovație”, soluția biroului de arhitectură Zaha Hadid Architects (ZHA) propusă în cadrul concursului internațional organizat de compania IULIUS, la Iași
Soluția propusă de biroul de arhitectură Zaha Hadid Architects (ZHA) în cadrul concursului internațional organizat de compania IULIUS, la Iași, a mizat pe conectivitatea și melanjul dintre patrimoniu și inovație.
Articol Igloo
Soluția „Punte peste timp, punte peste comunități” propusă de UNStudio, câștigătoare a concursului internațional de arhitectură inițiat de compania IULIUS
Patru birouri prestigioase de arhitectură (Foster+Partners, MVRDV, UNStudio și Zaha Hadid Architects) au fost invitate să propună proiecte inovative și sustenabile pentru zona în dezvoltare Sf. Andrei – Piața Palatului Culturii.
Articol Igloo
„Colinele Iașului” sau cum să fim contemporani respectând istoria. Soluția biroului MVRDV propusă în concursul internațional de arhitectură de la Iași
Recent, compania IULIUS a organizat concursul internațional de arhitectură „Un Iași pentru viitor”.
Articol Republica
Cum intră în istorie o „mahala” a municipiului Iași. Dezvoltarea capitalei Moldovei, prin ochii celor mai mari birouri de arhitectură din lume
La finalul lunii iunie s-a încheiat la Iași o competiție internațională la care au participat reprezentanți ai unora dintre cele mai mari birouri de arhitectură din lume. Competitorii, Foster+Partners, MVRDV, UNStudio, Zaha Hadid Architects, sunt birouri de arhitectură care și-au pus semnătura asupra unor clădiri emblematice de pe tot mapamondul.
Articol Republica
„Metaforă a stratificării geologice”, „plan de relaționare cu orizontul orașului”, „experiență de 360 de grade către silueta Iașului”. Cum arată în imagini proiectul câștigător pentru piața Palatului Culturii din Iași. Interviu cu biroul de arhitectură UNStudio
UNStudio a fost desemnat câștigătorul competiției de arhitectură de la Iași, organizat de grupul Iulius. Demersul - unic în România ultimelor trei decenii de evoluție a urbanismului din marile orașe - a avut ca scop identificarea unei soluții cât mai potrivite pentru o nouă dezvoltare în zona centrală a Iașului, Sfântul Andrei - Piața Palatului Culturii.
Articol Press One
Patru idei și un câștigător: detaliile din spatele proiectelor concursului de arhitectură de la Iași
După luni de așteptare, proiectele celor patru birouri din topurile mondiale de arhitectură care au participat la concursul internațional organizat de IULIUS au fost dezvăluite săptămâna asta la Iași.
Articol Press One
Augustin Ioan, arhitect: „Un oraș bogat este un oraș în care toate sau cele mai multe din vârstele sale au lăsat urme însemnate”
România iese în sfârșit din perioada în care centrul orașelor a fost fie ignorat, fie doar vopsit și peticit.
Soluția „Bridging Time, Bridging Communities”, proiectată de UNStudio, a fost desemnată câștigătoarea concursului internațional de arhitectură organizat de IULIUS, pentru o nouă dezvoltare în zona centrală a Iașului
Ansamblul arhitectural proiectat de UNStudio, în cadrul concursului internațional de la Iași, organizat de compania IULIUS, a fost desemnat de un juriu de specialiști drept soluția câștigătoare pentru o viitoare dezvoltare în zona centrală a Iașului. Descris de membrii juriului drept „răspunsul cel mai complet și echilibrat la întregul set de criterii din tema concursului”, proiectul propus de UNStudio a răspuns cu multă creativitate și inovație tuturor provocărilor generate de caracteristicile amplasamentului, unul cu un patrimoniu istoric și cultural dominant și valoros.
Video - UNStudio la concursul internațional de arhitectură organizat de Iulius, la Iași
UNStudio este recunoscut pe plan internațional pentru proiectele ce au devenit simbol în orașele în care au fost dezvoltate.
Video - Foster+Partners la concursul internațional de arhitectură organizat de Iulius, la Iași
Biroul Foster+Partners este renumit în întreaga lume pentru clădirile sale moderne cu design sofisticat și a devenit o emblemă pentru arhitectura high-tech. Acum, echipa proiectează pentru o nouă dezvoltare în centrul Iașului, în cadrul concursului internațional de arhitectură cu invitați, desfășurat de compania IULIUS.
Centrul Iașului este reprezentat tridimensional prin intermediul a două machete arhitecturale, realizate de IULIUS. Pot fi descoperite în cadrul expoziției de arhitectură „Un Iași pentru viitor”, de la Palatul Culturii
Cu prilejul concursului internațional de arhitectură cu invitați, desfășurat de IULIUS pentru o nouă dezvoltare în centrul orașului, compania a realizat două machete arhitecturale, ce reprezintă o imagine fidelă a zonei istorice a Iașului. Rolul lor este de a optimiza vizualizarea zonei Sf. Andrei – Piața Palatului Culturii și a vecinătăților în care se va materializa noul reper arhitectural pentru care proiectează patru birouri din topurile mondiale de specialitate.
Video - MVRDV la concursul internațional de arhitectură organizat de Iulius, la Iași
Proiectele care poartă semnătura arhitecților de la MVDRV au devenit simbol pentru orașele ce le găzduiesc, iar acum, aceștia proiectează și pentru o nouă dezvoltare în centrul Iașului, în cadrul concursului internațional de arhitectură cu invitați, desfășurat de compania IULIUS.
Video - Zaha Hadid Architects la concursul internațional de arhitectură organizat de Iulius, la Iași
Zaha Hadid Architects, biroul care a creat unele din cele mai ambițioase repere arhitecturale din marile orașe ale lumii, proiectează pentru o nouă dezvoltare în centrul Iașului, în cadrul concursului internațional de arhitectură cu invitați, desfășurat de compania IULIUS.
Patru birouri din topurile mondiale de arhitectură expun la Palatul Culturii soluțiile propuse pentru o nouă dezvoltare în centrul Iașului
Concursul internațional de arhitectură cu invitați, desfășurat de compania IULIUS pentru o nouă dezvoltare în zona centrală, reunește la Iași patru birouri din topurile mondiale de arhitectură. Foster+Partners, MVRDV, UNStudio și Zaha Hadid Architects au participat în premieră la o competiție de specialitate în România, iar soluțiile propuse vor fi expuse publicului larg, în perioada 30 iunie – 14 iulie 2022, la Palatul Culturii din Iași. Publicul larg va putea asista la prezentarea viziunii arhitecților celor patru birouri despre noua dezvoltare, dar și despre orașele viitorului, în cadrul conferinței „Cities of the Future”, organizată în parteneriat cu Share Architects, pe 30 iunie, tot la Palatul Culturii.
Concursul internațional de arhitectură scoate la lumină fragmente din istoria Iașului
Arhitecții Dragoș Ciolacu și Mihai Drișcu la BZI Live - despre concursul internațional de arhitectură din Iași la care participă patru birouri din topul mondial
Profesorul și arhitectul Mihai Drișcu la Ziarul de Iași TV - despre trecutul neștiut și viitorul surprinzător al arhitecturii din Iași
Profesorul și arhitectul Mihai Drişcu a fost invitatul redactorului şef al Ziarului de Iași, Toni Hriţac la o discuție despre trecutul şi viitorul arhitecturii în Iași.
Ieșenii își doresc un oraș al oamenilor, verde, digitalizat și cu arhitectură atractivă
Iașul în viitor este un oraș al oamenilor și pentru oameni. Este un oraș care se dezvoltă sustenabil, este curat și verde, cu o infrastructură modernă, atât rutieră, cât și pentru cei care preferă metodele de deplasare alternative.
Video - Mesajul arhitecților de la Foster + Partners, MVRDV, UNStudio și Zaha Hadid Architects
Arhitecți din topurile mondiale, Foster+Partners, MVRDV, UNStudio și Zaha Hadid Architects, au vizitat Iașul și situl pentru care, în această perioadă, proiectează o nouă clădire, cu înălțime limitată,în consens cu reperele monumentale, de referință istorică și arhitecturală, din centrul orașului Iași.
Birouri de arhitectură de renume mondial – Foster+Partners, MVRDV, UNStudio și Zaha Hadid Architects – proiectează pentru prima dată într-un concurs de specialitate din România, la Iași
Printre cele mai ambițioase proiecte arhitecturale ale lor se numără: sediul Apple - Apple Park California, clădirea cu funcțiuni mixte - Markthal Rotterdam, ansamblul mixed-use Four Frankfurt și National Museum of XXI Century Arts din Roma.
Video - Interviu arhitect Matei Bogoescu - membru organizator concurs internațional de arhitectură IULIUS
Arhitectul Matei Bogoescu este foarte entuziasmat că un proiect privat se realizează printr-un concurs de arhitectură și crede că este cel mai bun instrument pentru a asigura calitatea unui astfel de demers.
Video - Interviu arhitect Augustin Ioan - membru organizator concurs internațional de arhitectură IULIUS
Soluțiile care urmează a fi propuse la concursul internațional de arhitectură lansat de IULIUS ar trebui să reprezinte "clădiri ale viitorului", crede arhitectul Augustin Ioan - membru organizator al acestuia.
Video - Interviu arhitect Dragoș Ciolacu - membru organizator concurs internațional de arhitectură IULIUS
Ce așteptări are arhitectul ieșean despre concursul internațional de arhitectură cu invitați organizat de IULIUS pentru o nouă dezvotare în zona centrală a Iașului și lansat la finalul anului trecut?
Concursul înaintează, iar nerăbdarea crește.
Video - Interviu istoricul Catalin Turliuc - membru organizator concurs internațional de arhitectură IULIUS
De-a lungul timpului, Iașul a fost un oraș al premierelor și tot aici este în desfășurare primul concurs internațional de arhitectură cu invitați, organizat de IULIUS, în colaborare cu o echipă de specialiști în arhitectură, urbanism, istorie și patrimoniu.
Despre așteptările de la acest demers aflăm de la istoricul Catalin Turliuc - membru organizator al concursului.
Video - Interviu arhitect Mihai Drișcu - membru organizator concurs internațional de arhitectură al IULIUS
Arhitectul Mihai Drișcu - membru organizator al acestuia - explică de ce o astfel de competiție este calea cea mai potrivită spre arhitecura contemporană de calitate.
Video - Interviu arhitect Șerban Țigănaș - președinte juriu concurs internațional de arhitectură al IULIUS
Despre misiunea concursului internațional de arhitectură cu invitați, organizat de IULIUS pentru o nouă dezvoltare în zona centrală a Iașului și lansat la finalul anului trecut, un model de bune practici privind dezvoltarea urbană.
Ieșenii își doresc spații verzi, dezvoltări care să atragă investitori și o mai bună infrastructură a orașului, conform rezultatelor preliminare ale cercetării realizate de IULIUS
Iașul de mâine este un oraș prietenos cu oamenii, cu spații pietonale, locuri publice și facilități de joacă, un oraș sustenabil și verde. Astfel văd ieșenii viața urbană peste zece ani, potrivit primelor rezultate ale cercetării online interactive desfășurată de compania IULIUS pentru a afla percepția locuitorilor despre orașul actual și cum își doresc dezvoltarea sa. Cercetarea a beneficiat de un grad de implicare foarte mare, 2.155 de persoane exprimându-și viziunea, așteptările și perspectiva asupra orașului. Demersul este și o premieră națională, pentru că principalele concluzii au putut fi urmărite în timp real pe platforma online – www.iasipentruviitor.ro/rezultate. Studiul a fost dezvoltat în parteneriat cu MKOR Consulting, companie de cercetare strategică a pieței.
Articol Ziarul de Iași
„Clădirea viitorului” - ce spun membrii juriului celui mai mare concurs de arhitectură din Iaşi?
Cei şase - cinci arhitecţi şi un istoric - vor trebui să aleagă proiectul câştigător al concursului internaţional de arhitectură pe care îl va organiza compania Iulius pentru dezvoltarea zonei Sf. Andrei - Piaţa Palatului.
Articol Ziarul de Iasi
Vase din cultura Cucuteni B, sub strada Sf. Andrei
Vestigii care rescriu istoria orașului: Iaşul, locuit de acum 5.000 de ani?
Lucrările de cercetare din zona străzilor Palat – Sfântul Andrei au dus la descoperiri importante din punct de vedere arheologic. În tot perimetrul au fost scoase la lumină şi câteva complexe cucuteniene, care, potrivit cercetărilor, confirmă existenţa în toată zona centrală a Iaşilor a unei aşezări foarte întinse din perioada eneolitică. Începute în primăvara acestui an, lucrările sunt efectuate de o echipă de cercetători ai Institutului de Arheologie, din cadrul Academiei Române - Filiala Iaşi, condusă de dr. George Bilavschi.
Articol Profit.ro
Arhitectură urbană creată prin concurs internațional, la Iași
Arhitectul Augustin Ioan: „O intervenție de acupunctură urbană de calibru”
Iașul este un oraș emblematic pentru România, cu un patrimoniu arhitectural care poartă și semnătura unor renumite nume străine. Este un oraș cu o atmosferă molcomă și îmbietoare, care trebuie menținută și chiar accentuată, cu păstrarea cosmopolitismului și diversității actuale. Un oraș care să mențină calitatea spațiului public și atenția la monumente, dar care să îngăduie apariția unor noi repere, pentru viitor, spune arhitectul Augustin Ioan, membru în echipa de organizare a unui concurs internațional de arhitectură, lansat la Iași.
Interviu HotNews.ro
Arhitectul Șerban Țigănaș, despre concursul internațional de arhitectură organizat la Iași: „Un oraș poate fi vechi, dar nu poate să nu aibă elementele prezentului, pentru că se muzeifică, ori viața oamenilor este construită pe trecut, dar proiectată spre viitor”
Recent, la Iași s-a anunțat organizarea unui concurs internațional de arhitectură cu invitați. Cum concursurile de arhitectură nu sunt o cutumă în dezvoltarea urbană, ne-am întrebat care sunt avantajele unui astfel de demers? Ne-a răspuns arhitectul Șerban Țigănaș, în calitate de președinte al echipei organizatorice a concursului internațional de arhitectură inițiat de grupul IULIUS, la Iași.
Tu ți-ai spus părerea despre cum ți-ai dori să se dezvolte Iașul? Peste 1.200 de ieșeni au răspuns până acum consultării online interactive - UN IAȘI PENTRU VIITOR
În opinia ta, de ce are nevoie Iașul de mâine? Ce iubești la oraș și ce vrei să îmbunătățești? Cum vrei să se dezvolte în viitor? Peste 1.200 de ieșeni și-au spus deja părerea pe www.iasipentruviitor.ro - platforma de consultare online interactivă lansată de compania IULIUS – și, în continuare, poți să o faci și tu.
Grupul IULIUS organizează un concurs internațional de arhitectură pentru o nouă dezvoltare urbană în zona centrală a Iașului
IULIUS continuă să investească acasă, în Iași, și organizează un concurs internațional de arhitectură cu invitați pentru proiectarea unui nou ansamblu în zona centrală a orașului.
Un Iași pentru viitor - consultare online interactivă privind percepția comunității asupra direcțiilor de dezvoltare a orașului, lansată de compania IULIUS.
Dezvoltarea urbană este un demers participativ, de implicare și responsabilitate civică, ce își are soluțiile în viața de zi cu zi. Iașul, un oraș într-o continuă evoluție la nivel...